Funcţiile dispozitivelor pentru reglare climatică 2

Ce alegeţi pentru casa dumneavoastră?

Pentru o utilizare judicioasă a centralelor termice, atât economic cât și în condițiile obținerii unui microclimat controlat, se recomandă utilizarea dispozitivelor pentru reglare climatică. Acestea sunt echipamente electronice care reglează şi menţin constantă temperatura în zona de acțiune a unei centrale termice. De asemenea, utilizând un dispozitiv pentru reglare climatică obținem o investiție excelentă deoarece se îmbunătățește eficiența energetică sezonieră a sistemului de încălzire. Accentul este pus pe CALITATE Confortul oricărei persoane în locuinţa sa începe, în primul rând, de la controlul temperaturii ambientului (temperatura camerei). IMMEGAS oferă o multitudine de dispozitive pentru controlul temperaturii interioare, asigurând un maxim de confort, simplitate în utilizare şi un consum de combustibil scăzut. Fiind cunoscute datorită performanței și aspectului modern, dispozitivele IMMERGAS pentru reglare climatică permit, prin interfaţa lor:

 ·         Setarea timpului de pornire/oprire a centralei 

·         Reglarea temperaturii agentului termic în funcţie de schimbările climatice

 ·         Setarea temperaturii apei calde de consum

 ·         Perioada de repaus a sistemului Fiecare dispozitv pentru reglare climatică se încadrează într-o clasă, căreia îi corespunde o anumită valoare procentuală a eficienței energetice sezoniere.  

Gama dispozitivelor pentru reglare climatică IMMERGAS propune o lungă serie de dispozitive pentru reglare climatică care pot fi achiziţionate împreună cu centrala termică. Acestea au un design modern şi, datorită ecranului luminos LCD şi a comenzilor simple, permit oricui setarea temperaturii optime.

      1.CAR V2


Este o comandă de la distanță modulantă care, pe lângă faptul că mută panoul de comandă al centralei la utilizator, acolo unde este instalată aceasta, are și rol de cronotermostat. Cu ajutorul acesteia se pot alege programe săptămânale de funcționare şi este posibilă personalizarea foarte uşoară, pe două paliere, a nivelurilor de temperatură: confort şi economic. Include un termostat modulant cu control de la distanță al cazanului; de asemenea, are funcții speciale, cum ar fi setarea temperaturii antiîngheț și funcția anti-legionella (numai pentru cazanele care prepară apa caldă pentru consum cu ajutorul unui boiler).Clasa de produs V* sau IValoarea eficienței energetice sezoniere 3%* sau 1% 

  1. CAR V2 Wireless
CAR V2 Wireless este o comandă de la distanță modulantă, fără fir. Ea oferă aceleaşi opţiuni ca și comanda de la distanță CAR V2, dar transmiterea informațiilor nu se face prin intermediul unui conductor electric, ci prin unde radio. Pentru aceasta, CAR V2 Wireless are în plus o bază receptoare conectată la centrala termică.

Dimensiuni (I x L x A) (mm)  Wireless
Comanda de la distanță 100x140x30 100x140x30
Baza Receptoare   82x105x25,7
Clasa de produs V* sau I
Valoarea eficienței energetice sezoniere 3%* sau 1% 

  1. Super CAR
Super CAR este o comandă de la distanță foarte uşor de folosit, performantă, cu un design elegant, care este ideală pentru aplicațiile casnice. Înglobează un termostat modulant și un ceas programator care poate fi setat pentru întreaga săptămână. Setarea temperaturii se face foarte uşor, cu ajutorul butonului unic de reglare. Acesta oferă două opţiuni de setare a temperaturii: confort şi economic. De asemenea, Super CAR oferă posibilitatea de a afișa temperatura din exteriorul clădirii în cazul în care este conectată la centrală și o sondă pentru exterior.Clasa de produs V* sau IValoarea eficienței energetice sezoniere 3%* sau 1% 

  1. Mini CRD
Mini CRDeste un termostat modulant compact. Denumirea de “Mini” se datorează dimensiunilor reduse ale acestui termostat. Poate fi instalat numai în instalațiile cu o singură zonă de temperatură și fără sondă pentru exterior. El oferă toate funcţiile unui termostat normal și este uşor de instalat şi de utilizat.

Dimensiuni (I x L x A) (mm) Mini CRD
  95x140x31 80x80x23
Clasa de produs V*
Valoarea eficienței energetice sezoniere 3%*

  1. CRONO 7 şi CRONO 7 Wireless
Denumit şi Crono-termostatul digital săptămânal, CRONO 7 a fost conceput pentru a asigura temperatura ideală în orice moment al zilei sau nopţii, pentru fiecare zi în parte. Cu CRONO 7 se poate regla și răcirea încăperilor, pe timpul verii. CRONO 7 Wireless este o alternativă accesibilă, având în plus fașă de varianta standard, o staţie de conectare ataşată centralei. 
Dimensiuni (I x L x A) (mm)
Termostat 95x140x31 95x140x31
Baza Receptoare   82x105x25,7
 Clasa de produs I* sau IV 
Valoarea eficienței energetice sezoniere 1%* sau 2%  

        6.      Sonda pentru exterior

Permite centralei să funcționeze la o temperature variabilă, în funcție de condițiile climatice. Temperatura agentului termic pe turul centralei variază în funcție de temperatura exterioară. Cu cât temperatura exterioară este mai scăzută, cu atât temperatura agentului termic care pleacă spre calorifere este mai mare.Clasa de produs II*Valoarea eficienței energetice sezoniere 2%* 

  1. Comanda Telefonică - pentru telefonie FIXĂ sau GSM
Totul la îndemână cu un singur buton. Comanda telefonică poate funcționa atât în reţeaua de telefonie fixă cât și în cea mobilă (GSM). Acest sistem inovator permite pornirea centralei şi setarea temperaturilor dorite de la distanţă, pentru a fi întâmpinat acasă de o îmbrăţişare călduroasă. Această funcţie este ideală pentru cei care deţin o a doua casă, pentru cei care sunt foarte mult timp plecaţi de acasă sau pentru cei care au un program zilnic variat.Compatibil cu toate dispozitivele de reglare climatică, excepție făcând Mini CRD. 

* Clasa de produs cu setările implicite. Unele dispozitive de reglare climatică își pot schimba clasa în funcție de setările și de modurile de funcționare care pot fi schimbate, de ex. Modulant sau ON/OFF. 

Utilizarea acestor dispositive contribuie procentual la eficiența energetică sezonieră a sistemului.Conform  Jurnalului oficial al Uniuni Europene nr. C 207 din 3 iulie 2014, definițile claselor de regulatoare de temperatură sunt: 

Clasa I – Termostat de cameră cu funcție de pornire/oprire: un termostat de cameră care controlează funcționarea în modul pornit/oprit a unei instalații de încălzire. Parametrii de performanță, inclusiv histerezisul și precizia regulatorului de temperatură pentru cameră, sunt determinați de construcția mecanică a termostatului.

 Clasa II – Regulator cu compensare în funcție de vreme, destinat utilizării cu instalații de încălzire cu funcție de modulare: un regulator de temperatură pentru fluxul instalației de încălzire care variază punctul de reglare al temperaturii fluxului apei la ieșirea din instalația de încălzire în funcție de tem peratura exterioară predominantă și de curba de compensare a vremii selectată. Reglajul este obținut prin modularea ieșirii instalației de încălzire.  

Clasa IV – Termostat de cameră cu funcție TPI, destinat utilizării cu instalații de încălzire cu funcție de pornire/oprire a ieșirii: un termostat electronic de ambient care controlează atât rata de cicluri a termostatului, cât și raportul pornit/oprit din cadrul ciclului instalației de încălzire, care este proporțional cu temperatura camerei. Strategia de control TPI reduce temperatura medie a apei, îmbunătățește precizia regulatorului de temperatură din cameră și sporește eficiența sistemului.   

Clasa V – Termostat cu senzor modulator de cameră, destinat utilizării cu instalații de încălzire cu funcție de modulare: un termostat electronic de cameră care variază temperatura de curgere a apei care părăsește instalația de încălzire în funcție de deviația măsurată a temperaturii camerei față de punctul de reglare al termostatului de cameră. Reglajul este obținut prin modularea ieșirii instalației de încălzire.     IMMERGAS vă pune la dispoziţie o gamă largă şi inovatoare de termostate, menită să raspundă perfect nevoilor dumneavoastră. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să decideţi care este produsul care se potriveşte cel mai bine casei dumneavoastră şi nivelului de confort pe care îl doriți. IMMERGAS este unul dintre liderii de piaţă ai producătorilor de centrale termice murale cu gaz. Compania a fost fondată în 1964 şi este specializată în proiectarea, testarea şi construcţia de centrale termice cu gaz. În ziua de azi, Immergas este în continuă dezvoltare, oferind produse ce răspund exigenţelor pieţei moderne. Datorită fiabilității, gamei largi de tipologii adaptate diverselor utilizări, împreună cu raportul optim calitate/preţ pe care îl oferă, IMMERGAS este producătorul favorit pentru milioane de oameni.